Ambasadorji maratona

Ambasadorji

Monja Drnovšek

monja drnovsek kvadr

Prvi MTB Slavnik se je izkazal za enega najlepših maratonov v Sloveniji, ki presega tudi kakšnega tujega. Proga je bila zelo slikovita, razgibana ter na določenih odsekih tehnično in kondicijsko zahtevna. In to te potegne, da pozabiš na napore. Lanska uvrstitev me je zelo presenetila, saj tega nisem pričakovala, ker imam zaradi drugih obveznosti in aktivnosti premalo časa, da bi se posvetila samo enemu in samo temu športu ter tega izpilila. Tako tudi letos ne razmišljam o uvrstitvi, mogoče samo malo izboljšam rezultat, če mi uspe prej narediti kakšen km več. Se pustim presenetiti.

Gorsko kolesarjenje lahko vzameš kot način življenja, sprostitev in odklop. Lahko je pravi recept za dobro psihofizično kondicijo. Saj veste, kaj pravijo.. zdrav duh v zdravem telesu, če le ne pretiravaš. Poslušati je treba svoje telo, ki ti najbolje pove, kaj potrebuješ. Zame je to najboljši način preživljanja prostega časa. To je tudi čas, ko lahko razmišljam, dobivam nove ideje, tudi meditacija. Včasih je to samo gibanje, drugič način za premikanje meja.

Rada raziskujem. Predvsem odkrivam nove poti in drugačne podlage. Vedno pa se pojavi zraven kakšen hrib.Veliko se ustavljam in fotografiram. Nastalo je veliko zgodb, vsaka zase posebna. Nikoli ne grem na kolo z namenom, da bi trenirala. Raje se kvalitetno družim in kar najbolje izkoristim tisto malo časa in mogoče zato toliko bolj intenzivno, saj je z veseljem. Predvsem poskušam uživati in usmerjam pogled še kam drugam od začrtane poti, da ujamem kakšen lep detajl, ki lahko zaznamuje tisti dan.

UROŠ BREŠKI | TOMAŽ ČEFUTA | MATEJ LOVŠE | DEAN KRALJ

Matej Lovše

foto matej love kvadr

Po lanski premieri MTB maratona Slavnik, se bom letošnje leto z veseljem vrnil na start. Ena najlepših tras, ki sem jih odpeljal, v mojih očeh maraton uvrščajo na sam vrh, organizatorji so pripravili odlično traso, razgiban teren in prelepi razgledi pa poskrbijo, da poleg "trpljenja" tudi uživamo. Čeprav zelo zahtevna najdaljša  trasa maratona, pa s svojimi krajšimi izpeljankami dopušča super izkušnjo tudi manj pripravljenim, ki so poleg vsega prišli tudi zaradi druženja na zaključku.

UROŠ BREŠKI | TOMAŽ ČEFUTA | DEAN KRALJ | MONJA DRNOVŠEK

Tomaž Čefuta

foto cefuta

Maraton ki nima kaj zavidati slavnejšim dirkam po Dolomitih. Vse to par korakov od Trsta in Kopra. Lansko leto sem se udeležil tekme na srednji trasi. Proga je zahtevna tudi za pripravljene kolesarje, če iščete rezultat. Je pa primerna skupaj s krajšo traso tudi za tiste, ki želite enostavno kolesariti v miru med slikovitimi razgledi. Letos bom nastopal na kraljevski razdalji, daljšo traso svetujem bolj izkušenim kolesarjem, navajenim čepeti na kolesu več kot 4 ure. Že v prvi izvedbi je bila organizacija brezhibna; lepo pripravljena in označena proga, redarji na vseh kritičnih točkah, bogate nagrade in lepo praznovanje na koncu tekme. Toplo svetujem. 

UROŠ BREŠKI | MATEJ LOVŠE | DEAN KRALJ | MONJA DRNOVŠEK

Dean Kralj

dean kralj 1 kvad

Kolesarjenje in zlasti gorsko kolesarjenje je odličen način za ohranjanje fizičnega in duševnega zdravja.  Omogoča vam tudi spoznavanje novih ljudi in preživljanje časa v dobri družbi.  Med kolesarjenjem v naravi lahko odkrivate kraje, ki jih sicer ne bi nikoli videli in uživate v naravnih lepotah. Vsem tistim, ki vas mika kolesarjenje v naravi, priporočam, da se prijavite na MTB SLAVNIK, saj je to eden od najbolje organiziranih tovrstnih dogodkov. Že sama lokacija s prelepo pokrajino je zadosten razlog za prijavo. Dolga trasa se po zahtevnosti lahko kosa z najbolj uveljavljenimi in priljubljenimi gorsko-kolesarskimi maratoni. Prijavite se! Ne bo vam žal! 

UROŠ BREŠKI | TOMAŽ ČEFUTA | MATEJ LOVŠE | MONJA DRNOVŠEK

Uroš Breški

foto uro breki kvadr

Najboljši gorsko kolesarski maratoni so ponavadi preizkušnje, ki  so dolge, zahtevne, speljane po različno zahtevnih poteh z raznovrstno podlago. Odvijajo se v lepi, slikoviti naravi, z veličastnimi razgledi. V cilj pripelješ utrujen, zadovoljen in bogatejši za novo izkušnjo. Prav to ponuja MTB MARATON SLAVNIK. Razgibana, zanimiva trasa po odmaknjenih poteh in požrtvovalna ekipa organizatorjev so zagotovilo za prelep MTB dan na Pobočjih Slavnika!

TOMAŽ ČEFUTA | MATEJ LOVŠE | DEAN KRALJ | MONJA DRNOVŠEK