Monja Drnovšek

monja drnovsek kvadr

Prvi MTB Slavnik se je izkazal za enega najlepših maratonov v Sloveniji, ki presega tudi kakšnega tujega. Proga je bila zelo slikovita, razgibana ter na določenih odsekih tehnično in kondicijsko zahtevna. In to te potegne, da pozabiš na napore. Lanska uvrstitev me je zelo presenetila, saj tega nisem pričakovala, ker imam zaradi drugih obveznosti in aktivnosti premalo časa, da bi se posvetila samo enemu in samo temu športu ter tega izpilila. Tako tudi letos ne razmišljam o uvrstitvi, mogoče samo malo izboljšam rezultat, če mi uspe prej narediti kakšen km več. Se pustim presenetiti.

Gorsko kolesarjenje lahko vzameš kot način življenja, sprostitev in odklop. Lahko je pravi recept za dobro psihofizično kondicijo. Saj veste, kaj pravijo.. zdrav duh v zdravem telesu, če le ne pretiravaš. Poslušati je treba svoje telo, ki ti najbolje pove, kaj potrebuješ. Zame je to najboljši način preživljanja prostega časa. To je tudi čas, ko lahko razmišljam, dobivam nove ideje, tudi meditacija. Včasih je to samo gibanje, drugič način za premikanje meja.

Rada raziskujem. Predvsem odkrivam nove poti in drugačne podlage. Vedno pa se pojavi zraven kakšen hrib.Veliko se ustavljam in fotografiram. Nastalo je veliko zgodb, vsaka zase posebna. Nikoli ne grem na kolo z namenom, da bi trenirala. Raje se kvalitetno družim in kar najbolje izkoristim tisto malo časa in mogoče zato toliko bolj intenzivno, saj je z veseljem. Predvsem poskušam uživati in usmerjam pogled še kam drugam od začrtane poti, da ujamem kakšen lep detajl, ki lahko zaznamuje tisti dan.

UROŠ BREŠKI | TOMAŽ ČEFUTA | MATEJ LOVŠE | DEAN KRALJ